Alergie sú nesprávne reakcie imunitného systému na určité látky, ktoré by za bežných okolností nemali spôsobovať problémy, ale imunitný systém ich vyhodnocuje nesprávne, doslova ako “votrelca”, voči ktorému začne bojovať. Takáto nesprávna reakcia imunitného systému môže spôsobiť zápal, ktorý sa prejavuje napríklad žihľavkou, ekzémom, sennou nádchou alebo aj astmou. V niektorých prípadoch dochádza až k závažnej alergickej reakcii, ktorá sa nazýva “anafylaktický šok”. Takýto stav je naozaj vážny a až život ohrozujúci. 

Jačmeň a chlorella sú úžasné v ich účinkoch napr. v tom, že vedia pomôcť pri liečbe a zlepšení alergií. Pomáhajú detoxikovať organizmus a črevá, čím sa znižuje množstvo toxických látok v tele. A znižovanie toxických látok v organizme hrá veľkú rolu pri liečbe alergie. Aj keď na začiatku ich konzumácie môže dôjsť k dočasnému zhoršeniu alergických prejavov, je dôležité vedieť, že ide iba o dočasný jav po ktorom prichádza následné zlepšenie. Adaptogénne vlastnosti jačmeňa a chlorelly znamenajú, že pomáhajú normalizovať funkcie imunitného systému. Okrem toho majú protizápalové účinky a pomáhajú tiež pri regenerácii kože a slizníc.  

Pri alergiách je dôležité konzumovať kvalitné zelené potraviny, avšak dávkovanie je individuálne a pri ťažších alergiách je potrebné postupne zvyšovať dávky. V takomto prípade je vhodné dávkovanie konzultovať s poradcom, ktorý má skúsenosti.

Väčšina alergikov užívajúcich zelené potraviny hlási výrazné zlepšenie alebo dokonca úplné vyliečenie alergií. Treba pripomenúť, že je dôležité pravidelné užívanie bez vynechávania dávok. 

 

Ak máte záujem Green Ways produkty vyskúšať, môžete si ich objednať TU, k produktom dostanete poradenstvo a dávkovanie automaticky zdarma.