Asi nie je človeka, ktorý by nepoznal známe slovo chlorofyl o ktorom sme sa učili ešte na základnej škole.

Tak poďme si trošku osviežiť pamäť s touto „zázračnou“ látkou a napísať si o chlorofyle viac, prečo je pre náš organizmus tak dôležitý a mali by sme mu venovať väčšiu pozornosť a zaradiť ho do nášho života.

Chlorofyl je jednou z najdôležitejších prírodných molekúl. Je to tmavo-zelené farbivo, ktoré obsahujú všetky zelené rastliny. Okrem rastlín ho obsahujú aj niektoré vodné riasy a sinice v ktorých dochádza k procesu s názvom fotosyntéza.

 

Ako chlorofyl účinkuje v našom tele?

Ak sa chlorofyl dostane do tela, premieňa sa na hemoglobín, čo znamená, že priamo podporuje tvorbu červených krviniek. Výrazne pomáha pri chudokrvnosti a prispieva k lepšiemu prekrveniu jednotlivých tkanív. Svaly dostávajú viac kyslíka , telo je výkonnejšie a dokáže sa rýchlejšie regenerovať.

A poďme si vymenovať jeho ďalšie účinky, ktoré stoja za zmienku:

  • má protirakovinové účinky a pomáha harmonizovať fungovanie celého tela
  • pomáha zlepšovať prenos kyslíka v organizme
  • pomáha pri prekyslení organizmu
  • má antibakteriálne a protizápalové účinky
  • dodáva energiu
  • detoxikuje organizmus
  • pozitívne ovplyvňuje trávenie
  • podporuje krvný obeh
  • znižuje hladinu cholesterolu

 

Svojim zložením je chlorofyl tiež veľmi zaujímavý, pretože nášmu telu poskytuje antioxidačné látky, ktoré hrajú veľkú rolu pri dlhovekosti. Sú nevyhnutné na očistu organizmu spolu s jeho správnym fungovaním. Chlorofyl nám ponúka aj dôležité vitamíny ako C a K, kyselinu listovú, no aj látky ako železo, vápnik, horčík a bielkoviny.

Chlorofyl je veľmi potrebný obzvlášť pre ľudí, ktorým chýba slnko, ak napr. väčšinu dňa trávia v práci a nedostanú sa na slnko alebo pre tých, ktorí sú unavení a v neustálom strese. Takisto pre všetkých, ktorí majú problémy s chudokrvnosťou, či prekyslením organizmu.

Ak chceme dostávať do tela chlorofyl v pravidelnej forme, do svojho jedálnička je určite potrebné zaradiť zelenú zeleninu ako je brokolica, špenát, či listovú zeleninu. Avšak, čo sa týka jeho obsahu a percentuálneho zastúpenia a nie každý je milovník zeleniny a dokáže ju konzumovať denne a vo väčšom množstve, na chlorofyl sú veľmi bohaté superpotraviny – zelený jačmeň a chlorella. Chlorella je dokonca „kráľovnou“ chlorofylu, čo znamená, že ho obsahuje zo všetkých rastlín najviac na tejto planéte. A práve preto zaradením týchto zelených superpotravín do svojej stravy urobíme pre svoje telo obrovskú službu.

Kvalitný zelený jačmeň a chlorella Green Ways sú nielen v práškovej, ale aj v tabletovej forme a to pre všetkých tých, ktorí by mohli mať problém s chuťou. Tablety stačí iba zapiť vodou a nemusíme riešiť chuť, ktorej by sme sa mohli báť. Aj keď veľmi veľa ľudí si na túto chuť behom niekoľkých dní zvykne.

Pravidelne konzumovaný chlorofyl nám bude pomáhať telo liečiť, detoxikovať a vyživovať. Podporí obranyschopnosť a jeho účinky veľmi rýchlo pocítime. Preto nezabudnime na dôležitosť a silu tejto látky, ktorú vytvorila sama príroda a môže nám odovzdať svoju silu.

 

Ak máte záujem Green Ways produkty vyskúšať, môžete si ich objednať TU, k produktom dostanete poradenstvo a dávkovanie automaticky zdarma.