Histamínová intolerancia (HIT) je charakterizovaná nedostatočným odbúravaním histamínu v tele.

To následne vedie k jeho zvýšenej koncentrácii v organizme. HIT si netreba zamieňať s alergiou. Pri alergii je problémom už samotná prítomnosť látky v organizme, no pri intolerancii vznikne problém až pri jej nadbytku.

HIT je dnes veľmi rozšírenou „diagnózou“ a trpí ňou veľké množstvo ľudí. A je dobré vedieť ako môžu pri tejto nepríjemnej intolerancii pomôcť kvalitné zelené potraviny – jačmeň a chlorella Green Ways.

Jačmeň spolu s chlorellou pomáhajú riešiť nielen príčinu, ale aj následky tejto intolerancie.

Čo sa v tele deje pri HIT

Je to stav, kedy sa v tele produkuje málo tzv. enzýmu DAO – diaminooxidázy.

  • Úlohou tohto enzýmu je spracovať histamín, ktorý do tela prichádza s bežnými potravinami.
  • Ak v tele enzým DAO chýba, histamín v organizme nie je spracovaný a následne prichádzajú zdravotné problémy.
  • Príznaky môžu byť rôzne a to napríklad tráviace problémy ako kŕčovité bolesti brucha, nadúvanie, hnačka alebo kožné problémy ako začervenanie, vyrážky, opuchy…

Ako pomáhajú pri HIT jačmeň a chlorella

V prvom rade je potrebné poznamenať, že jačmeň a chlorella neobsahujú histamín a preto sú vhodné aj pri prísnej diéte, ktorú ľudia pri HIT musia dodržiavať. Okrem toho zvyšujú produkciu enzýmu DAO a práve vďaka tomu pomáhajú liečiť priamo príčinu HIT. Pôsobia regeneračne a protizápalovo, čo je nesmierne prínosné pri zapálenej črevnej sliznici. Pretože zapálená črevná sliznica je pri HIT bežný jav.

Veľa ľuďom sa po zaradení zelených potravín do svojho života výrazne polepší a môžu si tak časom dopriať tie jedlá, ktorým sa museli vyhýbať. Jačmeň a chlorella pôsobia aj pri tomto probléme komplexne, svojimi účinkami sa vzájomne podporujú a dopĺňajú a pri ich pravidelnom užívaní je možné HIT výrazne potlačiť až dokonca úplne vyliečiť.

Je potrebné poznamenať, že pri diagnóze akou je HIT je veľmi dôležité „opatrné“ zvyšovanie dávok zelených potravín a to už je v rukách skúseného poradcu, ktorý sa vyzná a s týmto problémom má už skúsenosti. Aj pri ľuďoch s HIT môže byť dávkovanie mierne odlišné a individuálne a tak pri užívaní je na mieste, aby sa v prípade potreby mohli obrátiť na svojho poradcu, ktorý im prípadné dávky ešte zníži alebo naopak zvýši.

 

Ak máte záujem Green Ways produkty vyskúšať, môžete si ich objednať TU, k produktom dostanete poradenstvo a dávkovanie automaticky zdarma.