Chlorella pyrenoidosa je sladkovodná jednobunková riasa označovaná právom ako super-potravina. Je pre nás zo všetkých mikrorias najužitočnejšia. Dopĺňa náš jedálniček o významné nutričné látky a zároveň mu pomáha s detoxikáciou.

Predstavte si akúsi „hubku“. Hubku, ktorú keď prehltnete a prechádza vašimi črevami, berie na seba rôzne patogény, baktérie, mikroorganizmy a ťažké kovy, ktoré na seba naväzuje a vyvádza ich z tela von. Presne túto prácu vykonáva chlorella.

Zloženie chlorelly:

  • obsahuje až 60% bielkovín
  • je plná vitamínov a minerálov – obsahuje železo, vápnik, horčík, draslík, vitamín C, vitamíny skupiny B…
  • má v sebe všetky esenciálne aj neesenciálne aminokyseliny
  • obsahuje esenciálne mastné kyseliny, minerálne soli, chlorofyl, karotenoidy

Účinky chlorelly:

  • pomáha znižovať krvný tlak
  • znižuje „zlý“ cholesterol
  • pomáha znižovať a stabilizovať hladinu krvného cukru (je veľmi vhodná pri cukrovke)
  • veľmi významne sa podieľa na zvýšení imunity
  • pomáha alkalizovať „prekyslené“ črevo, ozdravuje ho a doslova „omladzuje“
  • svojim vysokým obsahom chlorofylu okysličuje bunky a krv, podporuje krvotvorbu
  • veľmi účinne pomáha pri anémii (aj ťažšej)
  • chráni bunky pred onkologickými ochoreniami

Chlorella je dá sa povedať jedinečná a skutočne výnimočná už len tým, že obsahuje najviac chlorofylu na planéte zo všetkých rastlín. Chlorofyl dokáže naše telo hojiť a regenerovať nielen zvnútra, ale aj zvonka.

Ak ste ešte nepočuli o tzv. „rastovom faktore“ – CGF, ktorý chlorella obsahuje, je na mieste o ňom povedať viac.

Tento rastový faktor sa nachádza iba v chlorelle. Skladá sa predovšetkým z derivátov nukleových kyselín. Vedci pri skúmaní tohto faktoru zistili, že CGF sa vytvára počas dynamickej fotosyntézy. Je to látka, ktorá umožňuje chlorelle tak rýchlo rásť. A je to tá najsilnejšia zložka v chlorelle. Každá bunka sa každých 20hodín rozmnožuje na štyri nové bunky a práve faktor CGF vytvára túto vysokú rýchlosť reprodukcie.

Pri každej super-potravine je dôležité dbať na kvalitu, pôvod a spôsob spracovania. Chlorella Green Ways pochádza z Taiwanu, ktorý je podľa laboratórnych testov producentom najčistejšej chlorelly.

Aby bola chlorella čo najviac pre náš organizmus využiteľná a dobre vstrebateľná, jej bunková stena musí byť narušená.

Chlorella Green Ways je spracovaná pomocou šetrnej metódy „STEAM“, čo znamená sprejové sušenie. Vďaka tejto metóde je zaručená vysoká vstrebateľnosť chlorelly a to až okolo 80%.

Pri užívaní chlorelly sa začína s nižším dávkovaním, ktoré sa postupne zvyšuje. Aj keď sa nie je možné chlorellou predávkovať, pretože je zelenou „potravinou“, vzhľadom na jej detoxikačné vlastnosti v začiatkoch užívania je na mieste dávkovanie zvyšovať postupne. Preto je veľmi vhodné prekonzultovať dávkovanie so svojím poradcom, ktorý poradí, usmerní a vie nastaviť prípadné vyššie dávkovanie pri rôznych zdravotných problémoch.

 

Ak máte záujem Green Ways produkty vyskúšať, môžete si ich objednať TU, k produktom dostanete poradenstvo a dávkovanie automaticky zdarma.