Zlepšenie imunity je jedným z „veľkých“ účinkov, ktoré ľudia spozorujú pri konzumácii zelených potravín. Až 70% našej imunity sa tvorí v črevách a preto je nesprávne tvrdiť, že naša strava nemá vplyv na imunitný systém. Konzumácia „superpotravín“ jačmeňa a chlorelly má silný vplyv na imunitu. A to práve vďaka ich detoxikačnej a vyživujúcej schopnosti. Náš organizmus pomáhajú čistiť od toxických látok a bunky nášho tela vyživujú cennými látkami.

V praxi to znamená, že pri pravidelnej konzumácii zelených potravín ochorieme menej často oproti minulosti a ak už ochorieme, choroba trvá kratšie a má aj miernejší priebeh. Ľudia, ktorí trpeli opakujúcimi sa infekciami, napríklad zápalmi priedušiek, častými angínami alebo zápalmi močových ciest spozorujú výrazné zlepšenie. Ich pôsobenie na imunitu je totiž komplexné, vyživujú všetky bunky v našom tele a pôsobia na všetky orgány.

Zelený jačmeň a chlorella sú bez akéhokoľvek zveličovania nazývané superpotraviny. Obsahujú vysoké množstvo chlorofylu, ktorý má antibiotické účinky. Oba zlepšujú mikrobióm v črevách a tým priamo ovplyvňujú imunitný systém a autoimunitné reakcie. Okrem toho môžu taktiež pomôcť pri prevencii tzv. „cytokínovej búrky“, čo je prehnaná reakcia organizmu na infekciu. Takisto pozitívne podporujú psychiku a znižujú hladinu stresových hormónov, čo zohráva tiež svoj vplyv na imunitu.

Okrem toho poskytujú telu dôležité živiny pre zdravé fungovanie imunitného systému a to vitamín C, omega-3 mastné kyseliny, vitamín D, železo, zinok a ďalšie.

Na začiatku užívania zelených potravín sa môže v oblasti, kde sa zvyknú vyskytovať infekcie, objaviť subjektívne zhoršenie. Takéto zhoršenie nie je dôvodom na obavy. Deje sa to preto, lebo ide o prejav zvýšenej aktivity imunitného systému, ktorý sa s infekciou dokáže konečne vyrovnať. Preto je úplne normálne, ak tento proces sprevádza napr. únava, zvýšená telesná teplota a iné prejavy čistenia danej oblasti.

 

Ak máte záujem Green Ways produkty vyskúšať, môžete si ich objednať TU, k produktom dostanete poradenstvo a dávkovanie automaticky zdarma.